Consells per evitar problemes causats per la calor

Consells per evitar problemes causats per la calor
Protegiu-vos del sol i la calor
A casa, controleu la temperatura: Durant les hores de sol, tanqueu les persianes de les finestres on toca. Obriu les finestres de casa durant la nit, per refrescar-la. Estigueu-vos a les estances més fresques. Utilitzeu a algun tipus de climatització per refrescar-vos i refrescar l’ambient (ventiladors, aire condicionat, ventalls, etc.). Si no teniu aire condicionat, mireu de passar les hores de més calor en llocs climatitzats (biblioteques, centres comercials, cinemes, etc.). Refresqueu-vos sovint amb dutxes, tovalloles mullades amb aigua, etc.


Al carrer, eviteu el sol directe: Porteu una gorra o un barret. Utilitzeu roba lleugera (com la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada. Procureu caminar per l’ombra, estar sota un para-sol quan sigueu a la platja i descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats. Porteu aigua i beveu-ne sovint. Mulleu-vos una mica la cara i, fins i tot, la roba. Vigileu en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i no hi deixeu els infants o persones fràgils amb les finestres tancades.
Reduïu l’activitat física durant les hores de més calor Eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor. Reduïu les activitats intenses.
Beveu força i vigileu l’alimentació Beveu aigua i sucs de fruita fins i tot sense tenir set. No prengueu begudes alcohòliques. Eviteu els menjars molt calents i els que aporten moltes calories.

Aquesta entrada s'ha publicat en educació salut i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.