Dia mundial de l’activitat física

portada_carat%20activitat%20fisica

Per mantenir la salut són necessaris trenta minuts d’activitat física moderada cinc dies per setmana. El sedentarisme augmenta el risc de patir diverses malalties i causa el 5,5% de la mortalitat al món.
Per saber concretament a què ens referim, cal aclarir els conceptes següents:

Activitat física: és qualsevol moviment corporal, produït per la musculatura esquelètica, que té com a resultat una despesa energètica per sobre del metabolisme basal.
Exercici físic: és l’activitat física planificada, estructurada i repetitiva que té per objectiu la millora o manteniment d’un o més components de la forma física.
Forma física: és el nivell d’energia i vitalitat que permet a les persones dur a terme les tasques diàries habituals, gaudir del temps lliure actiu i afrontar les emergències imprevistes sense fatiga excessiva, tot experimentant plenament la joia de viure.

No hi ha un tipus d’activitat física idoni per a tothom, cadascú pot trobar el que més s’adapti a les seves necessitats. En alguns casos fent activitats esportives; en altres sumar diverses activitats de la vida diària. El més important és la constància i la regularitat, per garantir una bona forma física.

Aquesta entrada s'ha publicat en educació salut i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.